Pokerrobot dålig spelare

För ett par år sedan blev ett gäng män dömda för att ha spelat med en pokerrobot på olika pokersajter. De blev dock friade nyligen för att roboten tydligen var sämre på att spela än en människa.

De fem männen som tidigare blev dömda för grovt bedrägeri för att de spelat poker med en pokerrobot frias nu från domen, skriver Ny Teknik. Programvaran bedömdes nämligen spela sämre nätpoker än en människa. De dömda överklagade domen till Hovrätten och det var där som alla friades. Hur man i Hovrätten kom fram till att pokerroboten inte var lika bra som en människa, var enbart för att de inblandade berättade om att de inte fått roboten att bli lika bra som de hade velat och inte hade lyckats få den att ta hänsyn till psykologiska aspekter när den spelade.

Övning ger färdighet

Även om pokerroboten lyckades spela ihop miljonsummor under tiden den var aktiv, menar man alltså att en riktig människa skulle ha större chans att vinna än vad roboten hade. Tränar man tillräckligt och spelar poker nästan varje dag, är chansen stor att man tillslut vinner en hel del. Den kanske bästa träningen är att sitta med i turneringar och lära sig hur olika människor reagerar i olika situationer. Sedan är det även bra att sitta och nöta sina olika tekniker i ett videopokerspel. De sajter som har dessa spel hittar man på bland annat http://www.casinobonusar.nu/.

Svenskar pokerglada

Vi svenskar är faktiskt några av de bästa på poker i världen och det beror mycket på att vi har tid att spela poker och gör det ofta och gärna. I Aftonbladet kan man läsa att en del tror att vi blivit framgångsrika för att vi har en lång vinter och hellre sitter framför datorn än går ut när det är som kallast. Att vi svenskar är så bra på poker har bevisats om och om igen när vi vunnit stora turneringar. Förrförra året vann till och med en svensk VM i poker. Läs mer.