Banditer med endast en arm

I dag skriver vi om enarmade banditer, Lemmy från Motörhead och om hur datorspel enligt en artikel i Svenska Dagbladet inte är att likställa med spel som just enarmade banditer. Vi skriver även om hur en enarmad bandit kan rädda en som befinner sig i sticket.

 

Vi skriver om enarmade banditer, ett spel som man med fördel spelar online, till exempel på http://www.slotssidan.com/

Räddad av banditen

slotmaskin casino spelI en artikel i Aftonbladet kan vi läsa om hur en man i Tyskland räddades av en slotmaskin, en så kallad enarmad bandit. Mannen skulle åka in i fängelse men slapp i sista sekunden tack vare en helt slumpmässig vinst på vevarmsmaskinen. Böterna låg nämligen på 710 euro, 6 500 kronor för att slippa ett fängelsestraff på 71 dagar. Summan var för hög och mannen kunde inte betala tillbaka. Men precis när poliserna skulle till att arrestera honom började maskinen med slots att blinka och låta. Det visade sig att den nästan fängslade mannen vunnit 1000 euro, 9 100 kronor och kunde då betala böterna direkt på plats, samt ha två tusen kvar i fickan att leva på.

I en annan artikel, som vi finner i Arbetarbladet, kan vi vidare läsa om hur Lemmy Kilmister, legendariske sångaren från Motörhead, älskade att spela om pengar. Han gick bort nu i vinter och skribenten som skriver önskar att var han än är så borde där med all rätt finnas en enarmad bandit och ett biljardbord.

Men givetvis är det inte bra att spela för mycket, särskilt när det handlar om pengar. Spelberoende är en folksjukdom och en sjukdom som kan ödelägga folks liv. Det är alltid av hänsyn att man spelar med sunt förnuft.

Enligt Lotteriinspektionen kategoriseras internetcaféer som erbjuder datorspel som automatspel. Detta medför att datorspelshallar faktiskt måste betala både ansökningsavgift och avgift för tillsyn samt kontroll. Detta medför i sin tur att ungdomar inte får lika många platser att ses på, en plats som dygnet runt erbjuder alkoholfria ytor med trygghetskänsla, eftersom privata aktörer har det svårare att ha råd. Att inte förglömma är att datorspel är något av den största kulturexport som sker från Sverige. Mer om detta kan man med fördel ta del av här i Svenska Dagbladet.